Mi kell a babának?

Mindenről, ami egy igazi babának kellhet, igazán kezdő anyukáknak-apukáknak.

Friss topikok

A pocaklakónak

2011.01.10. 11:19 - veniko

Címkék: monitor magzatvédő szívritmus pocaklakó babazene

A pocaklakónak ténylegesen és röviden szeretet, odafigyelés és törődés kell. Ebben a korban még nem nagyon nyúlkál pénztárcánkba, még nem változtatja meg radikálisan életünket. Csak attól látjuk, hogy változunk, hogy egyre nagyobb lesz a pocak, egyre nehezebben mozgunk, egyre többen adják át a helyüket a buszon - már ha udvarias, civilizált emberekkel találkozunk. Ebben az időszakban a várakozáson van a hangsúly.

Várakozás alatt érdemes sok zenét hallgattatni a babával, később ez a zene megnyugtatja őt - ezt én kipróbáltam és működő dolog -, nem beszélve arról, hogy a sok tudós szerint ez a gyermek matematikai képességeit is fejlesztik. Léteznek kifejezetten baba nyelvezetre íródott zenei művek, engem ezek a várandóság időszakában kifejezetten irritáltak. Később, mikor Áron pár hónapos volt, előszeretettel hallgattuk közösen. Később is szívesen figyelt rájuk elalvás előtt, hamar megnyugodott, mikor kissé zaklatottabb volt a kelletnél.


Az ijedősebb párok ebben az időszakban már kiadják az első pár ezer forintot arra az eszközre, mellyel a baba szívritmusát lehet hallgatni. Szerintem ezt teljesen felesleges megvásárolni: ha az orvos indokoltnak tartja, akkor a mamát állandó megfigyelésre a kórházba utalja, ott pedig naponta kétszer is meghallgatható a baba szívritmusa. Nyilván a baba szívhangja mindennél szebb hang, aki ezt otthon többször is meg szeretné hallgatni, akkor tízezer forintért megvásárolható a magzati szívhang hallgató. Segítségével nem csak hallgatni, hanem rögzíthetni is tudjuk a baba által kiadott hangokat, amit majd a családtagok is szívesen visszahallgatnak.


A sokat vezető várandós mamáknak érdemes egy magzatvédő öv beszerzésén elgondolkodni. Erre az utolsó három hónapban van szükség, vagyis mikor már eléggé  nagy a pocak. A magzatvédő öv feladata a hárompontos biztonsági öv alsó részét - ami a hasunkat, vagyis a babát szorítaná - , lehúzni a medence felé. Így sokkal kényelmesebben lehet vezetni vagy utazni az autóban, illetve ha netán baleset történne, akkor nem a magzatot szorítja, rántja meg az öv, hanem a hasunkat. Mivel ez a tárgy nem használódik agyon, érdemesebb használtan megvásárolni, erre az aukciós portálok - ne feledkezzünk meg a külföldi oldalakról sem - kifejezetten alkalmasak. A magzatvédő öv ára újan 13 ezer forint körül alakul. Ilyet nem használtam, mert mindig Tibi vezetett, és ha az anyósülésen utaztam, akkor kézzel a hasam alá húztam az övet.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://babanak.blog.hu/api/trackback/id/tr792573682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása