Mi kell a babának?

Mindenről, ami egy igazi babának kellhet, igazán kezdő anyukáknak-apukáknak.

Friss topikok

Mi kell a babának, mire hazavisszük a kórházból?

2011.02.12. 23:02 - veniko

Címkék: film színház kórház baby otthon shower előke szusszanás

Mire a kisbabát már hazavisszük a kórházból, akkorra már nagyon sok tárgyat megvásároltunk. Ezeknek listája folyamatosan bővül, ahogy a baba nő. Mivel nagyon sok ajándékot hoznak majd a rokonok, ismerősök, ne szégyelljük megmondani, mire van szükségünk: nem megyünk semmire a hatodik digitális lázmérővel, ha közben nincs még meg az áhított mérleg. Én a babaüzletek helyében a nászajándék lista mintájára újszülött lista vezetésével segíteném az ajándék vásárlást. (Ennek az Amerikai Egyesült Államokban nagy hagyománya van, ott még a baba születése előtt szerveznek egy baby showert, ahol szebbnél-szebb ajándékokat kap a baba.) Több rokon, barát és ismerős össze is tud fogni, így egy-egy nagyobb, drágább tárgyat közösen tudnak megvásárolni. Ha már a negyedik azonos előke szettet kapjuk ajándékba, akkor ne csüggedjünk, tegyük el, tovább lehet őket ajándékozni - meglátjuk, hogy hirtelen mindenkinek babája születik körülöttünk, miután megérkezett a mi kis csöppségünk.


Ha szobát rendeztünk be, festettünk, érdemes úgy időzíteni a dolgot, hogy maradjon egy kis szusszanás a munkák vége és a szülés között, pihenjünk egy nagyot, hagyjuk, hogy a festékszag kiszellőzzön a lakásból. Bármennyire is elcsépeltnek hangzik, igaz: szülés után nem igazán lesz időnk pihenni, jó filmet nézni, elmenni színházba, használjuk ki a szülés előtti szabad perceinket.

Következő bejegyzésben az alváshoz szükséges kellékeket taglalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://babanak.blog.hu/api/trackback/id/tr272656916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása